Aan tafel met Anna & Us Heit

Het eerste stadhoudersechtpaar van Friesland bezoekt u thuis en neemt u mee terug in de tijd. Anna & Willem Lodewijk (Us Heit) trakteren u op een onvergetelijk diner 2.0. Voor minimaal 10 en maximaal 25 gasten.

Van Ravesteijn Theater en Events en Culivents hebben maanden aan deze historische totaalbeleving gewerkt om smaakpapillen, oren en ogen te verbazen. Historie in alle facetten.

Tijdens dit authentiek, historisch diner, zingen en vertellen Anna & Us Heit over hun liefde, leven en familie. Met humor, historie en indrukwekkende scènes over over de verboden liefde van twee Nassaus-telgen.

De acteurs, Ella de Jong en Jan-Dirk van Ravesteijn zingen schitterende liedjes en brengen scherpe dialogen met onverwachte wendingen. Een origineel, historisch vier gangen diner sluit volledig aan op het theaterstuk.

Anna & Us Heit verleiden u vorstelijk.

De hofkok moest een dis serveren, zodat de gastheer of vrouw kon pronken. De Oranjes deden dat op onnavolgbare wijze.

Hun kleur is sinds eeuwen erg belangrijk. Zo kon men de status aangeven. Willem van Oranje erfde in 1544 de titel “Prince van Orange”. Oranje zie je sindsdien bij staatsbanketten. Van voorgerecht tot dessert. En wist u dat de huidige wortels, speciaal oranje zijn gekweekt voor de Oranjes?

Ze gebruikten de goudenappel of oranjeappel. De goudenappel kwam uit China. Deze Chinaasappel werd sinaasappel en was aanvankelijk voorbehouden aan het Koninklijk hof. De appeltjes van Oranje.

Proef & Beleef dit historisch diner. Met de smaak van Oranje en een diner-bord dat u nadien opeet, zoals het heurt.

HET AUTHENTIEKE MENU

Amuse

*
Jacobijnersoep
Gevogelte, volgens de gezondheidsleer,
Bijzonder geschikt voor de edelen & Gruyère ou de Hollande

*
Blancmanger met kreeft

*
Olipodrigo: Een heerlijk middeleeuws stoofgerecht geserveerd op teljoren (eetbare borden).
Bloemensalade (seizoensgebonden )
De verstandige Kock gebruikt de bloemen ter garnering in een salade.
Gevulde meiraap
Vergeten groenten in het zuur.

*
Oranje Dessert
Een dis vol sneeuw
In de 16e eeuw is het in de mode om de gerechten op te dissen in de vorm van een landschapje.

Deze totaal productie, inclusief diner, bijpassende wijnen en drankjes, theater en techniek, kost €125,- per couvert. Het is voor minimaal 10-25 gasten.
De voorstelling kan op nagenoeg elke gewenste locatie worden gepresenteerd. Bij u thuis of in de buitenlucht.